Microsoft: Windows 8-gebruikers kunnen gratis upgraden naar Windows 9…

Bron: Tweakers

Microsoft: Windows 8-gebruikers kunnen gratis upgraden naar Windows 9

De topman van Microsoft Indonesië heeft zich laten ontvallen dat Windows 9 een gratis upgrade wordt voor bestaande Windows 8-gebruikers. Waarschijnlijk komt de Technology Preview van Windows 9 volgende week uit.

Users zouden weinig hoeven te doen om hun systeem bij te werken naar de nieuwe versie van het OS, zou Andreas Diantoro, topman van Microsoft Indonesië volgens de Indonesische site Detik gezegd hebben: “Zodra Windows 9 uitkomt, hoeven gebruikers van Windows 8 hun apparaat alleen maar te updaten. Daarna wordt Windows 9 automatisch geïnstalleerd.”

Microsoft houdt 30 september een evenement en aangenomen wordt dat de softwaregigant dan de nieuwe Windows-versie, die tot nu toe bekendstaat onder de codenaam Treshold, gaat aankondigen. De topman van Microsoft Frankrijk liet eerder al doorschemeren dat het OS als Windows 9 uitkomt. Uit screenshots en video’s is bekend dat de nieuwe Windows-versie onder andere een traditioneel startmenu met Live Tile-integratie, Modern UI-apps met vensterweergave en een notificatiecentrum krijgt. Ook voorziet Microsoft de software van zijn digitale assistent Cortana.

Nieuwe screenshots Windows 9

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s