DNB: Banken mogen in de Amazon-cloud

29 juli jl. maakte de Amerikaanse cloud-aanbieder Amazon Web Services (AWS) bekend dat De Nederlandsche Bank financiële instellingen groen licht geeft voor het gebruik van de Amazon-cloud. Men vroeg mij “wat vind jij van deze ontwikkeling?”, als commentaar onder het betreffende nieuwsbericht bij Computable liet ik weten:

Het is goed te zien dat de hedendaagse systemen steeds vaker aan alle eisen kunnen voldoen welke oa. door De Nederlandsche Bank inzake Nederlandse financiële instellingen bepaald is. Qua ontwikkeling van dergelijke “te vertrouwen” systemen zijn we dus op de goede weg.

Toch blijft het een feit dat ook deze financiële instellingen zich moeten afvragen of dat het een verstandige keuze is, war gaat men het voor gebruiken, is het alleen de backup van de backup locatie of wordt het als eerste uitwijk van primaire systemen gebruikt. Uiteraard is daartussen nog veel mogelijk maar men moet i.i.g. eerst zowel de verwachtingen van de systemen als ook de risico’s van de oplossingen afwegen en dan een keuze maken wat wel en niet geschikt is voor Cloud.

Lees hieromtrent meer op/via Computable!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s