Microsoft Windows 8 tablet – alles wat je moet weten … ( update )

Microsoft heeft het oppervlak zelf ontworpen, wat suggereert dat ze het vertrouwen in haar partners verloren is en zelf in staat is om een ​​succesvol tablet te produceren. Surface is de meest ambitieuze poging van Microsoft om de tablet-markt te kraken – en zo te zorgen voor een goede concurrent voor Apple’s iPad. Surface is niet te vergelijken met het Microsoft’s touchscreen computeraanbod, ook voorheen bekend als Surface – welke nu bekend staat als PixelSense.

De specificaties tot nu bekend …
Surface komt er in twee varianten – een met een ARM-processor met Windows RT, een afgeslankte versie van Windows 8, en een met een Intel Core-processor, Windows 8 Pro.

Surface voor Windows RT zal tegelijkertijd vrijgegeven worden met Windows 8, terwijl het Windows 8 Pro model ongeveer 90 dagen later zal uitkomen. Dus naar verwachting worden de eerste Surface tabletten gelanceerd tegen het einde van oktober, en het Pro-model ergens in het begin van 2013. De RT is meer consumenten gedreven en de Pro meer voor het zakelijke gebruik.

Surface voor Windows RT weegt 676 gram en is 9.3 mm dik – genoeg voor een standaard USB ( er bestaat nog tweifel of dat deze er standaard ook op aanwezig zal zijn ) en Micro SD. Het wordt geleverd met Microsoft Office 15 Apps en is er in 32 GB en 64 GB. Surface voor Windows 8 Pro is zwaarder namelijk 903 gram en dikker ongeveer 13,5 mm en wordt geleverd in 64 GB en 128 GB.

Wat meer over de hardware …
De beide tablet modellen hebben een 10,6-inch, 16:9 breedbeeld HD-scherm en zijn voorzien van twee camera’s – een in het zicht camera en een aan de achterzijde, e.e.a. onder een hoek van 22 graden om gebruikers in staat te stellen om gebeurtenissen handsfree op te nemen bij ​​gebruik van het geïntegreerde standaard tablet.

Sommige elementen van het ontwerp, met name de Touch Cover, heeft een 3 mm dik magnetisch deksel dat tevens fungeert als een drukgevoelig toetsenbord. Er is er ook een met een 5 mm dikke Type Cover, waarvan de toetsen bewegen voor een meer traditioneel typegevoel.

De tablet stand bevrijdt gebruikers van de verplichting om het apparaat vast te houden tijdens het kijken naar films bijvoorbeeld.

Waarom zijn er twee modellen?
Microsoft richt zich zowel op de zakelijke als op de consumentenmarkt, die zeer verschillende eisen hebben. En er is een belangrijk verschil tussen de Windows-RT en Windows 8 Pro-apparaten: Windows RT machines kunnen alleen worden uitgevoerd met nieuwe Windows 8 Apps en zullen niet in staat zijn om oudere software te draaien.

Het ontbreken van backwards-compatibiliteit is duidelijk niet schadelijk voor de iPad. Maar het betekent dat het succes van de Windows RT gekoppeld wordt aan het aantal ontwikkelde Windows 8 Apps, een gedeelte van de reden voor het succes van de iPad is het levendige ecosysteem welke de ontwikkelaars bouwen voor het platform.

Wat gaat dit apparaat ongeveer kosten?
Microsoft is hier een beetje terughoudend over, ze zeggen alleen dat de prijsstelling naar verwachting “concurrerend met een vergelijkbare ARM tablet of Intel Ultrabook-class PC’s” zal zijn.

ARM-gebaseerde tabletten variëren in prijs, hoewel de prijs van de Nexus 7 neerkomt op slechts $199,- kosten de Ultrabooks ( de high-end laptop design, volgens Intel) ongeveer $1.000,- en dus geeft dat Microsoft veel speelruimte, maar het heeft geleid tot een aantal interessante speculaties over hoe het prijsmodel zal werken. De prijsstelling van Microsoft is gericht op de consumenten en zakelijke markt met deze twee verschillende modellen.

De zakelijke markt heeft waarschijnlijk af te rekenen met hogere prijzen dan men op de consumentenmarkt ooit zou doen. Dit punt zou kunnen zijn; het een handige commerciële voordeel ten opzichte van Apple, die de iPad heeft geprijsd als een high-end consumenten apparaat.

Heeft de iPad aan Surface een echte concurrent?
Microsoft verwacht warme steun te vinden vanuit de IT voor de Surface, want er is genoeg vraag naar. Het stimuleren van ontwikkelaars om Windows 8 applicaties te bouwen, zal een ander belangrijk element zijn.

Maar het is echt nodig om de consumentenmarkt te kraken, al is het alleen als concurrent van de iPad, vandaar de nadruk op het wow effect, dit ten gevolgen van de zogenaamde Vapor-MG ontwikkeling, deze soort afwerking wordt meestal gereserveerd voor luxe horloges.

<aanvulling>
Mijn collega Branko liet mij aanvullend hierop weten dat je op imgur de diverse Tablets op een rijtje kan zien qua Design en op Windows Phone News deze Tablets maar dan aangevuld met Specificaties; Branko hartelijk bedankt voor deze aanvulling!!
<aanvulling>

Het succes van de Nexus 7 laat zien dat consumenten bereid zijn om iets dat geen iPad is te kopen, maar de prijs moet wel goed zijn.

Kortom, de tijd zal leren of het product aan gaat slaan, wij kunnen i.i.g. niet wachten … Glimlach

Wil je er zakelijk meer over weten en/of er zakelijk direct mee aan de slag willen, neem dan gerust contact op met Datamex Automatisering en vraag naar mij (Antal Janssen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s