Hoe kan je nu niet gelukkiger worden van Windows 8…

Als Microsoft GOLD Partner hebben we nu enkele weken Windows 8 in huis. Hoewel veranderin vaak weerstand opwerpt zijn we met enkele collega’s toch aan de slag gegaan met testen. Glimlach

Ik werk nu enkele weken met deze nieuwe versie 8 van Windows en het is mij nog GEEN ENKEL moment tegengevallen, in tegendeel zelfs, het is snel, compleet, gebruiksvriendelijk, enz. enz.; kortom, het is een waardige opvolger van Windows 7.

Het meeste voordeel heb ik van het opstarten en afsluiten van Windows 8, dit gaat aanzienlijk sneller dan dat dit met Windows 7 of Windows XP ging. Je kan nu ff snel inloggen, snel je ding doen en snel weer uitloggen, gewoonweg een verademing.

De Windows 8 App Store ( voorheen beter bekend onder de naam Metro ) is nog het meeste wennen maar ook dit geedft veel voordelen als je even de tijd neemt om de applicaties rondom je heen te verzamelen welke je tijdwinst opleveren. Je kan dan zonder de Desktop ( lees de Windows 7 PC onder de moterkap ) te gebruiken toch bepaalde zaken benaderen, denk aan Evernote, Gmail, Hotmail ( nu Outlook.com ) en OneNote. Het enige wat m.i. hierin nog niet optimaal gerealiseerd is, is het feit dat de Apps erg taalafhankelijk zijn, dit heeft veelal te maken met lokale wet- en regelgeving; er moet echter altijd wat te verbeteren blijven, het kan nu eenmaal niet perfect zijn.

Kortom, Windows 8 is absoluut een aanrader voor iedereen die sneller en efficienter wil kunnen werken; en wie nu reeds met Windows 7 werkt adopteerd dit vrijwel meteen. Glimlach

Wil je er zakelijk meer over weten en/of er zakelijk direct mee aan de slag willen, neem dan gerust contact op met Datamex Automatisering en vraag naar mij (Antal Janssen).

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s