Afgelopen donderdag werd de deal bekend tussen Google en het Nederlandse hoger onderwijs.

Zie http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4530815/2379248/hoger-onderwijs-kiest-voor-google-apps.html

Het is denk ik positief dat we jongeren een platform geven waarop zij zich kunnen uiten middels software die i.i.g. wel legaal is. 🙂 Met een uniform platform voor allen is het uitwisselen van informatie ook beter te garanderen. Kortom: of het nu Microsoft die hierin voorziet of een partij als Google, ik denk dat dit absoluut een positieve ontwikkeling is voor onze studerende generatie.

En dan lees ik veelal dat er geen privacy gegarandeerd kan worden en dan vraag ik mijzelf af hoeveel van u allen er een Google mail (Gmail) account hebben, ik verwacht dat ik vast niet de enige zal zijn. En wie van u heeft er een Xbox en/of elders een Microsoft Live registratie lopen, ook daar zullen er onder u vast meerdere personen ja op kunnen antwoorden.

En dus ja, we zetten al onze personalia al bij de aanvraag ergens op de wereld op een server. We slaan onze wachtwoorden op in een Gmail of Hotmail account want dan kunnen we er lekker makkelijk en snel bij als we het even nodig hebben, en let wel, dit is niet uniek, dit hoor ik regelmatig.

En dan spreken we hier bij een positief initiatief over de mogelijkheid dat we onder een of andere wet het risico te lopen onze data vrij te geven aan een nog niet nader genoemde instantie en intussen zetten we onze eigen vaak uiterst persoonlijke data al jaren op diezelfde omgeving.

Beste lezers, vooruitgang gaat al vanaf het begin der tijd gepaard met vallen en opstaan maar laten we nu geen beren zien waar ze niet per definitie zijn; u en ik telebankieren al jaar en dag via het internet maar we betalen lang niet allemaal voor een antivirus pakket en dus lopen we risico; we slepen dagelijks usb-sticks, harddisk, en andere media met ons mee en deze staan vol vertrouwelijke data en het overwegende deel daarvan is niet beveiligd tegen toegang door onbevoegden; en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Dus laten we voor de verandering eens blij zijn met de komst van een dienst welke ons gratis, doorgaans goed beveiligd, ter beschikking gesteld wordt en ons ontfermen over al die andere lekken waar we zelf wel wat aan kunnen doen maar al jaren onderschatten.

Meer info: http://www.computable.nl/artikel/nieuws/infrastructuur/4530815/2379248/hoger-onderwijs-kiest-voor-google-apps.html#ixzz1yBFokpRT

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s